Πώς να χωρίσετε τους χρήστες σε ομάδες και να ανοίξετε μια ενότητα μόνο σε μία ομάδα

← Πίσω

Οι ομάδες δημιουργούνται στην καρτέλα «Χρήστες» στην ενότητα «Γενικές ρυθμίσεις», και στο παράθυρο της ενότητας με πρόσβαση «Μόνο σε εγγεγραμμένους» σημειώνονται οι ομάδες στις οποίες είναι ορατή.

  1. Ανοίξτε «Γενικές ρυθμίσεις» → καρτέλα «Χρήστες».
  2. Στην κάρτα «Ομάδες χρηστών» πατήστε «Δημιουργία ομάδας χρηστών», εισαγάγετε όνομα και «Δημιουργία». Το κουμπί «+» δίπλα στην ομάδα δημιουργεί υποομάδα.
  3. Στο μπλοκ «Λίστα χρηστών» πατήστε «Ανάθεση σε ομάδα» στο επιθυμητό άτομο, σημειώστε τις ομάδες και «Αποθήκευση». Το κουμπί εμφανίζεται όταν υπάρχει τουλάχιστον μία ομάδα στον ιστότοπο.
  4. Ανοίξτε την ενότητα στη δομή του ιστότοπου, ορίστε «Επίπεδο πρόσβασης» — «Μόνο σε εγγεγραμμένους». Από κάτω θα εμφανιστεί το μπλοκ «Πρόσβαση σε ομάδες χρηστών»: σημειώστε τις ομάδες και αποθηκεύστε την ενότητα.

Η σημειωμένη ομάδα έχει πρόσβαση στην ενότητα μαζί με όλες τις υποομάδες της — συμπεριλαμβανομένων αυτών που δημιουργήθηκαν αργότερα. Χωρίς κανένα σημάδι — η ενότητα είναι ορατή σε όλους τους εγγεγραμμένους. Στους άλλους δεν εμφανίζεται στο μενού, και μέσω απευθείας συνδέσμου ανοίγει «η σελίδα δεν βρέθηκε». Ο διαχειριστής βλέπει τα πάντα.

Στο παράθυρο ανάθεσης, το σημάδι σε μια ομάδα με υποομάδες σημειώνει όλες τις εμφωλευμένες ομάδες, και αφαιρείται από την ίδια την ομάδα· ένα δεύτερο κλικ αφαιρεί τα σημάδια.

Στην ίδια λίστα: «Ορισμός διαχειριστή» / «Αφαίρεση διαχειριστή» δίνει ή αφαιρεί δικαιώματα διαχειριστή του ιστότοπου, το εικονίδιο νομίσματος δίπλα στο υπόλοιπο οδηγεί στα οικονομικά του χρήστη.

Αν δεν λειτούργησε

  • Δεν υπάρχει μπλοκ «Πρόσβαση σε ομάδες χρηστών». Εμφανίζεται μόνο με επίπεδο πρόσβασης «Μόνο σε εγγεγραμμένους» και μόνο αν υπάρχουν ομάδες στον ιστότοπο.
  • Διαγράψατε μια ομάδα — χάθηκαν οι υποομάδες. Η διαγραφή ομάδας αφαιρεί και όλα τα εμφωλευμένα. Οι ίδιοι οι χρήστες παραμένουν, αφαιρείται μόνο η σύνδεσή τους.
Σας βοήθησε το άρθρο;

Δείτε επίσης

Τι βρίσκεται πού στην ενότητα «Γενικές ρυθμίσεις»Εννέα καρτέλες: Χρήστες, Προσθήκη αντικειμένων, Οικονομικά, Τιμές, Κωδικοί προσφοράς, Λήψη πληρωμών, Σχετικά με τον ιστότοπο, Γλώσσες ιστότοπου, SEO προώθηση.Πώς να κατεβάσετε αντίγραφο του ιστότοπου και να τον επαναφέρετε από αυτόΕνότητα /backups: «Λήψη αντιγράφου ιστότοπου» αποθηκεύει κρυπτογραφημένο αρχείο, «Επαναφορά από αρχείο…» επαναφέρει τον ιστότοπο σε αυτό. Πριν την επαναφορά δημιουργείται αντίγραφο…Πώς να επιτρέψετε στους χρήστες να προσθέτουν μόνοι τους αντικείμενα σε μια ενότηταΚαρτέλα «Προσθήκη αντικειμένων» στην ενότητα «Γενικές ρυθμίσεις»: για την ενότητα πατήστε «Ρύθμιση» και σημειώστε ομάδες ή μεμονωμένους χρήστες.Πώς να ρυθμίσετε την εγγραφή: ανοιχτή, με κωδικό προσφοράς ή κλειστήΣτις ρυθμίσεις της μονάδας της ενότητας «Εγγραφή» επιλέξτε «Λειτουργία εγγραφής»· η σελίδα μετά τη σύνδεση ορίζεται στην ενότητα «Σύνδεση».

Στην ενότητα βοήθειας θα βρείτε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις και χρήσιμες οδηγίες για τη χρήση του κατασκευαστή ιστοτόπων Site Look. Εδώ μπορείτε να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε ενότητες, να προσθέτετε αντικείμενα και να ρυθμίζετε τον ιστότοπο. Το υλικό θα είναι χρήσιμο τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους χρήστες. Αν δεν βρήκατε απάντηση, επικοινωνήστε με την υποστήριξη.