Како поделити кориснике у групе и отворити одељак само једној групи
← NazadГрупе се праве на картици «Корисници» у одељку «Опште поставке», а у прозору одељка при приступу «Само регистрованим» означавају се групе којима је он видљив.
- Отворите «Опште поставке» → картица «Корисници».
- У картици «Групе корисника» кликните «Направи групу корисника», унесите назив и «Направи». Дугме «+» код групе прави подгрупу.
- У блоку «Списак корисника» кликните «Додели групи» код жељене особе, означите групе и «Сачувај». Дугме се појављује када на сајту постоји бар једна група.
- Отворите одељак у структури сајта, поставите «Ниво приступа» — «Само регистрованим». Испод ће се појавити блок «Приступ групама корисника»: означите групе и сачувајте одељак.
Означеној групи одељак је доступан заједно са свим њеним подгрупама — укључујући и оне направљене касније. Ниједна ознака — одељак је видљив свим регистрованим. Туђим у менију ставке нису видљиве, а по директном линку отвара се «страница није пронађена». Администратор види све.
У прозору доделе ознака код групе са подгрупама означава све угнежђене групе, а са саме групе се скида; поновни клик скида ознаке.
Ту, на списку: «Додели админа» / «Скини админа» даје или одузима администраторска права на сајту, значка новчића поред стања води на финансије корисника.
Ако није успело
- Нема блока «Приступ групама корисника». Појављује се само при нивоу приступа «Само регистрованим» и само ако на сајту постоје групе.
- Обрисали сте групу — нестале су подгрупе. Брисање групе уклања и све угнежђено. Сами корисници остају, скида се само њихова веза.
Погледајте такође
У одељку за помоћ пронаћи ћете одговоре на често постављана питања и корисна упутства за рад са креатором сајтова Site Look. Овде можете сазнати како да управљате секцијама, додајете објекте и подешавате сајт. Материјали ће бити корисни и почетницима и искусним корисницима. Ако нисте пронашли одговор, обратите се подршци.
